#BDNVilaGroga

dijous, 8 de novembre del 2012

Vaga General 14N. Comunicat per a les famílies.

L'ESCOLA JOSEP CARNER (el Claustre i l'AMPA) i Badalona es Mou donem suport a la convocatòria de vaga general del proper 14 de novembre.

Badalona es Mou denuncia les contínues retallades laborals i socials que empitjoren les condicions de vida de les persones i vulneren els nostres drets fonamentals.
Badalona es Mou és una plataforma de mares i pares, alumnes, docents i professionals de l’educació en defensa de l’escola pública i per això denunciem que:
· Aquest any l’educació a Catalunya ha tingut el mateix pressupost per part de la Generalitat que al 2007, tot i haver-hi 100.000 alumnes més que aleshores.

· Les persones substitutes del professorat de baixa no arriben als centres fins passats 10 dies lectius (dues setmanes sense dies festius), la qual cosa altera significativament l’activitat planificada i dificulta donar una atenció adequada a l’alumnat.

· En els últims dos anys, s’ha reduït un 61% el pressupost destinat a les escoles bressol municipals (la xarxa bàsica a Catalunya).

· S’ha congelat la nova oferta de Formació Professional.

·S’han establert taxes per als estudis post obligatoris: Batxillerat i cicles formatius de grau superior.

· S’han incrementat les ràtios a les aules.

· S’han augmentat les taxes universitàries i se n’han disminuït les beques. També s’han reduït el nombre de titulacions.

· S'han reduït els pressupostos destinats als centres educatius. La dotació econòmica rebuda resulta insuficient per gestionar, modernitzar i actualitzar  les escoles i instituts.

· S’han retirat les subvencions a les AMPAs que permetien mantenir activitats extraescolars de qualitat a preus assequibles.

· S’ha reduït en un 50% el pressupost destinat a beques (inclou les de menjador i les llibres i material escolar)


Tot això alhora que el 99% dels ajuts de l’Estat, diners públics dels ciutadans, han estat destinats als mateixos bancs que han provocat la crisi. I ara, amb l’anomenat “rescat”, volen hipotecar-nos de per vida, a nosaltres, als nostres fills i filles, amb el pagament d’un deute essencialment privat.
Estan precaritzant i hipotecant l'educació. Si retallen en educació....ENS RETALLEN EL FUTUR! La millor inversió és la que es fa en educació.
En defensa de l’educació pública, 
NOSALTRES FAREM VAGA.

Us convidem a participar a:
1. Assemblea dilluns 12N / 17h / Biblioteca Escola Josep Carner
2. Manifestació 14N / 13.30h / Centre Comercial  Màgic (Badalona)
3. Manifestació 14N / 18h / Plaça Catalunya (Barcelona)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada