#BDNVilaGroga

divendres, 26 d’abril de 2013

25A. Crònica d'una TANCADA anunciada.


TANCADA 25A a Badalona

Últimament cada cop que ens proposem fer alguna activitat al carrer la pluja decideix sumar-s’hi. I La veritat és que estem molt contentes quan comprovem que sumem adhesions a l’hora defensar l’ensenyament públic i de lluitar contra la LOMCE i les retallades, però francament, la pluja podria mostrar el seu suport d’una altra manera...

Ahir no vam poder "tancar-nos" a l’antic Escorxador municipal de La Salut com teníem previst. La tria d’aquest lloc emblemàtic de la nostra ciutat es devia al sentiment que tenim moltes de nosaltres de que precisament les polítiques estatal, autonòmica i municipal estan portant l’ensenyament públic de qualitat, en particular, i el dret a l’educació, en general, cap a l’escorxador.

La pluja, la nostra nova i maldestra aliada, no ens va permetre celebrar l’acte central de la TANCADA 25A de Badalona al parc de l’antic escorxador, de manera que vam haver d’activar el Pla B i celebrar-lo en un centre educatiu proper. El parc de l’escorxador, però, no va quedar desert ja que a mitja tarda uns quants agents de l’ordre (que no es van assabentar a temps del canvi d’ubicació) van fer la seva particular protesta al voltant d’aquesta instal·lació.

Mentrestant, al centre del barri on vam traslladar l’acte central van anar arribant alumnes, famílies, professorat i entitats provinents de tota Badalona. Durant l’espera abans no s’iniciés l’acte central de la TANCADA, vam penjar les pancartes que s’havien elaborat als centres educatius en les TANCADES “25A - Pren el teu centre”.

Passades les 7 de la tarda, amb una assistència de més de 150 persones, vam iniciar l’acte amb una presentació dels centres i les entitats presents a la trobada. A continuació, 4 ponents que representaven tant al col·lectiu de docents com el de les famílies van fer una breu xerrada sobre com la LOMCE (de la mà del ministre José Ignacio Wert), les retallades i la política del Departament d’Ensenyament (de la mà de la consellera Irene Rigau) i les retallades i la política municipals (de la mà del senyor alcalde García Albiol) estan intentant acabar amb l’ensenyament públic de qualitat i el DRET a l’educaciói sobre com ens estem organitzant per a impedir-ho.

Posteriorment, poc després de les 8 del vespre, vam iniciar el debat en diferents grups de treball. Entre d'altres, es van debatre els següents punts: què ens preocupa més de la LOMCE i de les retallades; què podem fer des dels nostres centres o entitats; i propostes d’accions conjuntes per a continuar amb la lluita. Aquest temps de debat en petit grup va ser molt enriquidor ja que en una mateixa taula vam seure docents, famílies i entitats de la ciutat que vam donar la nostra visió de la situació actual del sistema educatiu i vam proposar un seguit d’accions de continuïtat i de consens.

Les propostes sorgides de la TANCADA d'ahir, un cop debatudes i aprovades, les portarem a la nova trobada convocada pel MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa) que hi haurà a Barcelona, el proper dissabte 4 de maig, amb Plataformes, Coordinadores, Moviments, Assemblees grogues, i xarxes d'entitats de tot Catalunya.

Per acabar la jornada d’ahir, ben passades les 9 del vespre, vam sopar plegades i vam compartir, a més del menjar i un deliciós te amb menta, les darreres impressions. El sentiment majoritari va ser que ens queda molt per a fer, però que tenim una idea molt clara: Això s’ha d’aturar, i nosaltres podem fer-ho. Juntes, podem!

Van participar #25APrenElTeuCentre Badalona:

Alumnes, professorat i famílies de l'INS Enric Borràs
Alumnes, mestres i famílies de l'ESC Josep Carner
Mestres i famílies de l'ESC Les Ciències
AMPA i mestres ESC Jungfrau
Escola i AMPA Planas i Casals
Escola Pere de Tera
Mestres i Colla Pugui Pugui de l'ESC Salvador Espriu 
INS Isaac Albéniz
ESC Rafael Casanova
ESC Mercè Rodoreda
ESC Joan Llongueras
Badalona Indignada
CUP
Mestres i famílies ESC Baldiri Reixac
CCOO i professora jubilada INS Enric Borràs
Delegada CCOO
AMPA i INS Júlia Minguell (El Júlia Es Mou)
Delegada de CGT
AMPA INS La Llauna
Família de l'ESC Gitanjali
AMPA ESC Badalona Port
En Lluita
Revolta Global

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada