#BDNVilaGroga

dimarts, 4 de desembre del 2012




DEFENSEM L’ESCOLA EN CATALÀ, NO ACATEM!
CONCENTRACIÓ DIJOUS 6 DE DESEMBRE a les 12h 
PLAÇA SANT JAUME de Barcelona


COMUNICAT DE L'ASSOCIACIÓ DEFENSEM L'ESCOLA EN CATALÀ CONTRA EL NOU ESBORRANY DE LA LLEI DE MILLORA DE LA QUALITAT EDUCATIVA


Des de l'Associació Defensem l'Escola en Català rebutgem de ple i de manera taxativa el nou esborrany de la llei de Millora de la Qualitat Educativa del Govern d'Espanya que aniquila la llengua catalana a les escoles.

Aquesta resolució no és nova. És la culminació a les ag
ressions que es varen iniciar amb les sentències del Tribunal Suprem espanyol del desembre del 2011, les quals, emparant-se amb la sentència del Tribunal Constitucional del 2010 contra l'Estatut de Catalunya, i ratificades per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya del 2012 reintrodueixen el castellà com a llengua vehicular a l'ensenyament a Catalunya i acaben de manera definitiva amb la immersió lingüística. 

L'Associació Defensem l'Escola en Català: :

1. Exigeix que el Govern de la Generalitat i les administracions pertinents rebutgin amb contundència aplicar qualsevol iniciativa del Govern d'Espanya que vulgui reintroduir el castellà com a llengua vehicular a l'educació a Catalunya. 

2. Fa una crida a tots els centres escolars i educatius de Catalunya perquè defensin l'escola en català i s'oposin a aplicar la futura llei de Millora de la Qualitat Educativa del Govern d'Espanya.

3. Insta les forces polítiques del Parlament de Catalunya a aprovar la llei Defensem l'Escola en Català presentada el setembre del 2011 que blinda la llengua catalana en l'educació i que compta amb el suport de més de 200.000 firmes de la ciutadania.

Recordem que la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) actualment en vigor no blinda el català com a única llengua vehicular. Només estableix de forma ambigua que "El català és la llengua normalment emprada com a llengua vehicular..." cosa que no exclou a l'espanyol la condició també de llengua vehicular. 

Urgeix doncs, que els partits polítics facin un pas endavant i aprovin de manera unànime i per llei el blindatge de la llengua catalana a l'educació. Aquesta és l'única manera efectiva de protegir el català a les escoles. 

L'Associació Defensem l'Escola en Català donarà suport a totes les mobilitzacions i accions empreses per part de la ciutadania, col·lectius i administracions que es posicionin en contra de qualsevol intent de persecució de la llengua catalana a l'educació.

Ni un pas enrere en la defensa del català a l'escola. No acatem!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada