Juntes i Junts som més!!! 3 del 3 #xlsnos3drets a Badalona + de 100 entitats treballant plegades en defensa dels drets socials.
Bloc amb l'actualitat de les mobilitzacions a l'Escola Josep Carner de Badalona.
dimecres, 27 de febrer del 2013
Juntes i junts treballem en defensa dels nostres drets.
dimarts, 26 de febrer del 2013
Ens prepararem per la Cadena Humana de diumenge
Dimecres 27, a les 16.50h, hem tornat a sortir al pati per fer la nostra Cadena Humana pels nostres drets!
Dimarts 26 de febrer, poc abans de les 13h, les i els alumnes del centre hem sortit al pati del carrer Quevedo i hem fet la nostra pròpia cadena humana. Ha sigut un petit assaig de la Cadena Humana que farem el proper diumenge dia 3 de març pels nostres drets.
Dimarts 26 de febrer, poc abans de les 13h, les i els alumnes del centre hem sortit al pati del carrer Quevedo i hem fet la nostra pròpia cadena humana. Ha sigut un petit assaig de la Cadena Humana que farem el proper diumenge dia 3 de març pels nostres drets.
Aquest diumenge 3 de març, a partir de les 11h, us esperem a la Plaça de la Dona per a iniciar la Cadena Humana en defensa dels nostres drets en el TRAM 2 de la cadena, situat al carrer Alfons XIII a l'alçada del carrer Juan Valera.
Més de 100 entitats de Badalona ens unirem per mostrar el nostre rebuig a les polítiques de retallades i reclamar els nostres drets de ciutadania. Som les ciutadanes i els ciutadans els que tenim l'obligació de dir prou i forçar un canvi radical en les polítiques socials. Són els nostres drets i no pensem ni volem renunciar a cap d'ells!
dissabte, 23 de febrer del 2013
#xlsnos3drets. Vine i participa a la Cadena Humana per reivindicar els nostres drets!
El diumenge 3 de març tota Badalona s'unirà en una Cadena Humana en defensa dels nostres DRETS: educació, sanitat, habitatge, treball... No hi podem faltar!!
Informa-te'n a:
twitter: #xlsnos3drets
divendres, 22 de febrer del 2013
3/3/13. Cadena Humana a Badalona. Pels nostres DRETS!
Apunteu aquesta data a l’agenda, el diumenge 3 de març.
Aquest dia a Badalona volem deixar clar que som una ciutat relligada.
Que TOTES i TOTS, amb la nostra diversitat ideològica, funcional, de procedència, cultural, lingüística, d’edat, de diversa condició econòmica, laboral, social, educativa, sanitària o d’habitatge, totes i tots som i fem Badalona.
Que TOTES i TOTS reclamem que s’aturin les retallades i els abusos, els espolis i la mala gestió de la crisi, una mala gestió que afecta negativament als drets de la majoria social, popular, mentre la impunitat empara encara als qui s’hi enriqueixen, i mentre anem fent passes enrere perdent les conquestes guanyades durant molts anys de lluita, i perdent aportacions cabdals de la democràcia.
dimarts, 19 de febrer del 2013
Carta a l'alcalde: Tothom està a favor de l'ajuda per als llibres de text, no fotem!
Sr. García Albiol, alcalde de Badalona,
Avui, a les 17h a la sortida de la nostra escola, uns individus repartien aquests fulletons entre les famílies que anaven a recollir la canalla:
Avui, a les 17h a la sortida de la nostra escola, uns individus repartien aquests fulletons entre les famílies que anaven a recollir la canalla:
L'afirmació de que només vostè, senyor alcalde, vol ajudar les famílies de Badalona és completament FALSA.
Totes i tots els que treballem a les escoles, tenim fills i filles en edat escolar, o simplement entenem que l'educació dels infants és la base d'una societat justa i democràtica... volem que s'inverteixi en educació. Volem que es garanteixi que tots els nens i les nenes disposen del material escolar necessari. Volem que el cost dels llibres de text i del material escolar no sigui una càrrega més per a les famílies. Volem que les famílies de Badalona (i de tota Catalunya, per què no?) rebin totes les ajudes necessàries per a escolaritzar els seus fills i filles en les millors condicions possibles.
I tant que ho volem! El que les escoles i les AMPAs no volem, senyor alcalde, és malgastar, especialment en un moment de crisi com l'actual, 1.800.000 euros en un projecte mal dissenyat, mal gestionat, que sembla respondre només a una promesa electoral, i no pas a una intenció real d'ajudar a les famílies i de millorar la qualitat educativa dels centres educatius de Badalona.
Amb 1.800.000 euros ben invertits en un projecte racional i de llarga durada, senyor alcalde, es pot millorar, i molt, els recursos materials dels centres i reduir espectacularment el cost del material escolar que les famílies han d'assumir curs rera curs.
Tothom vol ajudar les famílies, senyor alcalde, però no només aquest curs, també el proper, i l'altre i l'altre... I això, malauradament, no és el que vostè ens va proposar el passat dia 12 de febrer en el Ple de l'Ajuntament.
Sr. Albiol, no s'enfadi amb qui no està d'acord amb vostè. Aprofiti l'oportunitat per a rectificar que li va oferir el Ple i presenti un nou projecte amb cara i ulls, un projecte que realment ajudi les famílies. I no tingui cap mena de dubte que si ho fa així, aleshores tothom li donarà el suport necessari per a tirar-lo endavant.
Atentament,
Escola Josep Carner
Badalona, 19 de febrer de 2013
Atentament,
Escola Josep Carner
Badalona, 19 de febrer de 2013
divendres, 15 de febrer del 2013
Cadena Humana xlsnos3drets
- 11:30
Cadena humana de 4 kilòmetres que relligui la ciutat de punta a punta
Després de més de 4 any de crisi, de reducció dels nostres drets, d’estafa i de rescats a la banca, la ciutadania de Badalona vol respondre amb més de 4 kilòmetres de persones unides en una cadena humana.
Manifest http://pelsnos3drets.blogspot.com. es/p/manifest.html
Entitats relligades http://pelsnos3drets.blogspot.com. es/p/ entitats-promotores.html
Email: xlsnos3dres@gmail.com
Blog http://pelsnos3drets.blogspot.com. es/
Facebook http://www.facebook.com/Pelsnos3drets
Hashtag #xlsnos3drets
diumenge, 10 de febrer del 2013
TRAM 2 - JUAN VALERA. Coordinació de la Cadena Humana del 3 de març
Quan: Dimarts, 14 de febrer de 2013 a les 17.30h
On: Ateneu Roig (a la Carretera Antiga de València, 60)
Què: Reunió TRAM 2 - Juan Valera. Coordinació Cadena Humana 3 de març
Qui: Totes les entitats i les persones que vulguin participar en la Cadena Humana i vulguin informar-se'n.
Contacte: xlsnos3drets2@googlegroups.com
Informació: http://pelsnos3drets.blogspot.com.es/
#xlsnos3drets
dijous, 7 de febrer del 2013
No és casual que la consellera rectifiqui
El Punt Avui: La consellera Irene Rigau escurça els terminis de la substitució de mestres.
No és casual que ahir, dimecres 6 de febrer de 2013, la consellera d'ensenyament, la sra. Irene Rigau, anunciés que modificarà a partir de setmana santa el termini per a que les baixes del professorat siguin cobertes per mestres o professors/es substituts i substitutes.
No és casual

No, no és gens casual que la consellera hagi fet marxa enrere (tot i que no massa, encara hauria de recular molt més) i hagi anunciat que les baixes de mestres d'educació infantil seran substituïdes des del primer dia. Les d'educació especial i de mestres tutors o tutores (no d'especialitat) de la primària, al sisè dia. En el cas de la secundària, la primera baixa que coincideixi amb una altra al mateix centre serà substituïda el primer dia.
Aquest canvi en el sistema de substitucions de les baixes del professorat no és una mostra de sensibilitat de la consellera envers la tasca dels centres educatius ni envers el dret dels infants a rebre una educació de qualitat. No, no ens enganyem.
Aquest canvi és fruit de la lluita constant i diària que AMPAs, docents, centres educatius, col·lectius de professorat interí... portem realitzant des de mitjans del curs passat, quan es va començar a aplicar aquest nefast sistema de substitucions.
Si no fos per totes les famílies d'arreu de Catalunya que s'han plantat i han dit prou a la consellera; si no fos per totes les direccions que han denunciat la situació dels seus centres; si no fos per tots els cartells que s'han penjat a la porta dels centres denunciant la falta de professorat; si no fos per totes les cadenes humanes, cassolades, manifestacions i concentracions de la comunitat educativa denunciant la precarització del sistema educatiu; si no fos pel ressò que totes aquestes accions han tingut en els mitjans de comunicació... ahir la consellera no hauria anunciat cap modificació en el sistema de substitucions de les baixes de docents d'educació infantil, primària i secundària.
Per tant, hem de felicitar-nos: famílies, docents, i tots aquells col·lectius que treballem diàriament per mantenir i preservar uns serveis públics de qualitat. Ahir vam comprovar que tot l'esforç, tota la feina, tota la col·laboració i tota la unió que hem demostrat fins ara no han estat en va i que anem pel bon camí. Un camí, però, que és llarg i feixuc, i del que encara ens queda un bon tros per recórrer. Això sí, des d'ahir, el fem amb un petit somriure als llavis i amb la certesa de que hem de continuar lluitant.
Ànims i gràcies a tots i a totes per fer possible que aquest cop les coses canviïn per millorar.
dilluns, 4 de febrer del 2013
Reflexions sobre la LOMCE
El passat dimarts, 29 de gener, a l’INS Eugeni d’Ors de
Badalona vam assistir a una xerrada sobre la LOMCE a càrrec de Ramon Plandiura,
professor de la UPF i advocat especialista en legislació educativa, i César
Coll, catedràtic de psicologia evolutiva i d’educació.
De la xerrada, destaquem les
següents consideracions:
- La LOMCE trenca l’equilibri constitucional i buida de competències les autonomies.
- La LOMCE no es basa en cap estudi seriós sobre la situació actual i les necessitats del sistema educatiu en una societat del segle XXI.
- La LOMCE substitueix el concepte de DRET a l’educació pel de BENEFICIARI de l’educació.
- La LOMCE és una reforma clarament ideològica, que no té en compte els agents educatius en la seva redacció, i que troba la seva justificació en els resultats dels informes PISA (sigles en anglès del Programa Internacional per a l'Avaluació d'Estudiants) i de l'OCDE (Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic).
- La LOMCE parla de "Qualitat", però no té en compte en cap moment la formació del professorat. I, a més a més, pren com a fonament psicopedagògic el talent de l'alumnat. D'aquesta manera, l'èxit o el fracàs escolar depèn exclusivament de l'alumnat, i l'Estat s'eximeix de tota responsabilitat: no és una qüestió d'inversió, és una qüestió de "talent".
- La LOMCE mesura la "Qualitat" a partir dels resultats obtinguts en proves comparatives internacionals. Aquesta "Qualitat" no inclou l'equitat, només valora l'excel·lència dels resultats en proves internacionals, amb una clara visió economicista de l'educació: qui no aprèn, és perquè no vol....
- La LOMCE preveu l'avaluació de l'alumnat, però, en cap cas, no es planteja l'avaluació del propi sistema educatiu.
- La LOMCE serà la 7a llei d'educació en 42 anys; serà la 6a llei en 37 anys de democràcia, i la 3a del segle XXI. Cap de les anteriors lleis no es va arribar a desplegar en la seva totalitat, ni va ser avaluada.
- La LOMCE recull moltes de les propostes de la LEC, però en certs aspectes no és "tan agosarada" com la llei catalana. Si s'elimina la qüestió de la llengua de l'avantprojecte, la Generalitat de Catalunya continuarà oposant-se a la LOMCE o la donarà per bona?
- La LOMCE elimina de l'educació primària l'organització per cicles i retorna als cursos. D'aquesta manera, de l'avaluació desapareixen aspectes com la maduració personal de l'infant.
- La LOMCE comporta una espanyolització dels sistema educatiu i un retorn al "nacionalcatolicisme".
- Es reforça la llengua espanyola i es debiliten les llengües autonòmiques.
- L'Estat espanyol controla el currículum i l'avaluació.
- L'Estat espanyol fa el desplegament de la llei, és a dir, hi ha una recentralització de les competències.
- S'afavoreix el paper de l'Església Catòlica en el sistema educatiu. Es recupera l'obligatorietat de la religió catòlica o de l'assignatura alternativa, que són avaluables. L'alternativa no té un contingut definit, ara per ara, a la LOMCE. Com a resultat, tenim un cost econòmic innecessari, i una pèrdua de temps curricular per a d'altres matèries.
- La LOMCE dóna un tracte de favor inequívoc a l'escola privada concertada.
- Afeblint el creixement de l'escola pública.
- La durada dels concerts passa de ser de 4 anys a 6 anys.
- La segregació per raó de sexe ja no és cap impediment per a obtenir la concertació.
- Desapareix la figura del representant de l'ajuntament en la composició dels Consells Escolars del centres concertats.
- S'afebleix lleugerament la ja prou afeblida figura de la direcció dels centres concertats, on qui realment decideix, no és la direcció, sinó el/la titular.
- El territori proper perd pes en matèria educativa (ni ajuntaments, ni agents socials...).
- Es considera que l'elecció de centre (concertat, s'entén) no pot comportar un tracte diferenciat, per tant, allò que rep la pública ho ha de rebre la concertada.
- Es modifica l'admissió de l'alumnat als centres. Així, desapareixen les Proves d'Accés a l'Universitat (PAU) i cada universitat fa les seves pròpies proves d'accés. I en els centres no universitaris es permet la segregació per sexes.
- S'estableix un rànquing de centres. S'avaluaran els centres i es farà pública la llista de centres segons els resultats.
Com més i millor coneixem l'avantprojecte de la LOMCE, més clar tenim que cal fer tot el possible perquè aquesta llei no s'arribi a aprovar ni a desplegar mai. I per sobre de tot, cal que tots els agents educatius iniciem la reflexió sobre quin ha de ser el model educatiu que volem i necessitem per tal de garantir que l'educació no deixi mai de ser un DRET de ciutadania, i tal i com recollia l'article 1 de la LOE (Llei Orgànica d'Educació, 2006), no es perdi: "L’equitat, que garanteixi la igualtat d’oportunitats, la inclusió educativa i la no-discriminació i actuï com a element compensador de les desigualtats personals, culturals, econòmiques i socials..."
divendres, 1 de febrer del 2013
La LOMCE segons Tonucci
Francesco Tonucci, pedagog italià, parla sobre la LOMCE. Si el ministre Wert escoltés més les veus expertes com la de Tonucci, i deixés de banda el nacionalcatolicisme i el neoliberalisme, aleshores potser entendria que l'educació ha de garantir l'equitat i no pas complaure el mercat laboral.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)